Çocukları Cinsel İstismara Karşı Nasıl Eğitmeliyiz?

Çocukları Cinsel İstismara Karşı Nasıl Eğitmeliyiz?

Küçük çocuklarımıza kendilerini güvende tutmak için her türlü yolu öğretmemiz gerekir. Onlara sobaya yaklaşmamaları gerektiğini, caddeyi geçmeden önce iki yöne bakmalarını öğretiyoruz. Ancak, çoğu kez, daha fazla yaşlanana kadar vücut güvenliğinden bahsetmiyoruz. Bu da maalesef bazen kötü sonuçların ortaya çıkmasına neden oluyor. Çocuk eğitimi bu nedenle oldukça önemli bir husustur. Hastalık Kontrol Merkezleri tarafından yapılan araştırmalar, 6 çocuktan yaklaşık 1'inde 18 yaşından önce cinsel istismara uğradığı bilgisine ulaşmaktadır. Bu istatistikler, çocuklara gerekli eğitimi verdikten sonra azaltılabilir. Ebeveynler sık ​​sık bunun kendilerine olabileceğini düşünmediklerini söyler. Çocuklarını asla yabancılarla bırakmazlar. Çocuklarını daima gözlerinde tutarlar. Peki ya çocuğunuz okuldayken? Ya da arkadaşının evine oyun oynamaya gittiğinde? Gerçek şu ki, çocuğunuzun cinsel istismara maruz kalma riskini tam olarak önleyemezsiniz. Bu olayları yaşayan bazı çocuklar iyi mahallelerden ve iyi ailelerden geliyor ve gerçekten iyi okullara gidiyorlar. Oyun zamanlarında, uykularında, sınıfta, oyun alanında, okul otobüsünde, oyun salonlarında ve arka bahçelerinde cinsel istismara uğramış çocukların sayısı fazla. Bunun maalesef yetiştirilen ortamla da alakası yok. Tamamen ailenin vücut güvenliği ve istismar konusunda herhangi bir adım atmaması sorunların yaşanmasına neden oluyor.

 

Peki çocuk istismarı önleme eğitimlerini çocuğa nasıl verebiliriz? Bunun hakkında konuşalım:


Vücudun kısımlarını erken yaşta konuşun: Vücut bölümlerini adlandırın ve bunu çocuğunuz henüz küçükken yapın. Vücut kısımları için uygun isimler kullanın ya da en azından çocuğunuza vücudun parçaları için gerçek sözcüklerin neler olduğunu öğretin. Vajinasını "alt” olarak adlandıran çocuklar, vücut yapılarını bilmez. Bu nedenle de istismar sırasında yanlış bir şeyin olmadığını düşünebilirler. Çocukların bu kelimeleri kullanarak rahat hissetmesi ve ne demek istediklerini bilmesi, uygunsuz bir şey olduğunda bir çocuğun açıkça konuşmasına yardımcı olabilir.


Bazı vücut bölümlerinin özel olduğunu öğretin: Çocuğunuza, özel bölümlerinin özel olarak adlandırıldığını, çünkü herkesin görmemesi gerektiğini söyleyin. Annenin ve babanın onları çıplak görebileceğini açıklayın, ama ev dışındaki insanlar sadece onları kıyafetleriyle görmeliler. Annelerinin ve babasının yanlarında ya da doktorun vücudunu kontrol ettiği sırada kıyafetlerin olmamasının normal, diğer şartların ise anormal olduğunu öğretin.


Çocuğunuzun vücut sınırlarını öğretin: Çocuğunuza, hiç kimsenin özel bölümlerine dokunmaması gerektiğini ve hiç kimsenin başka birinin özel bölümlerine dokunmalarını istememesi gerektiğini anlatın. Ebeveynler genellikle bu cümlenin ikinci bölümünü unuturlar. Cinsel taciz genellikle, failin çocuğun onlara ya da başka birine dokunmasını isteyerek başlar.


Çocuğunuza sır saklamaması gerektiğini söyleyin: Faillerin çoğu, çocuğa tacizi gizli tutmalarını söyleyecektir. Bu, "Seninle oynamayı seviyorum, ama ne oynadığımı söylersen, tekrar gelmeme izin vermez” gibi samimi bir şekilde yapılabilir. Ya da bu bir tehdit olabilir: "Bu bizim gizlimiz. Onlara sakın bunu anlatma. Yoksa başın belaya girer.”


Çocuğunuza, hiç kimsenin özel bölümlerinin fotoğrafını çekmemesini söyleyin: Bu genellikle ebeveynler tarafından unutulan bir noktadır. Çıplak çocukların fotoğraflarını çevrimiçi olarak almayı ve ticaret yapmayı seven pedofillerden oluşan hasta bir dünya var. Bu bir salgın hastalıktır ve çocuğunuzu tehlikeye sokar. Çocuklarınıza hiç kimsenin kendi özel bölümlerinin fotoğraflarını çekmemesi gerektiğini anlatın. Çocuk eğitim konusu bu nedenle çok önemlidir.

 

Çocuğunuza korkutucu veya rahatsız edici durumlardan nasıl kurtulacağını öğretin: Bazı çocuklar, insanlara "hayır” demeyi başaramaz. Onlara, bir yetişkinden ayrılmak zorunda olduklarını söylemenin kötü bir şey olmadığını söyleyin, eğer bir şeylerin yanlış olduğunu düşünüyorsa ona hayır diyebilmeli. Ve rahatsız edici durumdan uzaklaşabilmelidir.

Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.